Sovrummet 2
Eftersom husfrun länge klagat över att hon nästan studsat ur sängen varje gång Peter vänt sig, gjorde vi slag i saken och beställde nya sängar. Det var flera veckors leveranstid och eftersom den gamla sängen ändå skulle ut var det lika bra att passa på att lägga nytt golv som vi har pratat om så länge. Och att byta garderoben som vi också pratat länge om. Och då var det lika bra att även måla taket, tapetsera om och byta lister... En fullständigt "omgörning" alltså!

Denna gång var vi ovanligt djärva och tog ut svängarna rejält med mönstrad fondtapet och målade väggar. Vi blev riktigt nöjda, även om tapeten var lite svår att sätta upp eftersom den var så känslig. Det var oerhört svårt att hitta en färg som passade till , men efter svår ångest valde vi en grå som blev riktigt bra. Vi la även in en snygg 14 mm ekparkett och inhandlade garderober i ek på IKEA. Vi hittade en mycket snygg taklampa som tyvärr hade en skada och när den skulle ersättas så hade den så klart utgått från sortimentet.... Efter mycket letande hittade vi en som var nästan lika bra. Efter lite tillrest hjälp från Umeå fick vi till slut upp garderobsdörrarna och lampor ovanför dem. Det blev riktigt bra! Taklisterna är som vanligt ett kapitel för sig. Där vi brukar köpa taklisterna hade de så klart slutat ha dem i sortimentet, men efter en del letande hittade vi dem i en annan affär. Sen skulle de bara sättas upp... Efter nästan 2½ år ledsnade husfrun och en snickare fick komma och sätta upp dem. Och oj så bra det blev!

Golvet är utrivet och Peter håller på att riva den gamla garderoben.
A-L hyvlar tapetskarvarna med ett fiffigt litet verktyg som vi fyndat. Smidigt!
Väggen målad med den mycket svårvalda väggfärgen!
Peter lägger in det nya golvet. Det gick faktiskt riktigt smidigt.
A-L tapetserar. Lite besvärligt eftersom det gällde att få mönster-passningen rätt, men framför allt eftersom tapeten var så känslig. Man fick inte stryka för hårt på den och den tålde inget vatten och det fick ju inte komma lim på den...
Den nya sängen har anlänt! Här syns också vår favoritlampa som tyvärr hade en skada och inte gick att ersätta...
Peter beundrar de nya garderoberna som han har monterat upp. Här syns också den nya lampan. Inte riktigt lika snygg, men den får duga.
Tillbaka till Sovrummet
Tillbaka till länksidan
A-L sitter i solen (observera att det är den 19 sept) och monterar lådor till garderoberna.
Peter och Kjell-Åke har börjat montera ihop garderobsdörrarna. Tog MYCKET längre tid än beräknat!
Dags att hänga på dörrarna! Notera de nya sängborden i spegelbilden.
Hur fungerar de här lamporna och hur monterar man dem egentligen? Peter och K-Å slår sina kloka huvuden ihop.
Garderoben med belysningen ovanför.
Peter och K-Å monterar skenan för skjutdörrarna. Inte helt enkelt då det inte var mycket utrymme kvar mot taket, men efter sju sorger och åtta bedrövelser gick det.
Finlirsnickeri av taklisten vid garderoben! Husfrun är nöjd.