Huset
Ja, här har ni nu hela härligheten som vi är ägare till! Det kanske inte ser så mycket ut för världen, men vi är nöjda och vi tror att det kommer att bli jättesnyggt om....tja....ganska många år när vi är färdiga.
Husets ägarinna är inte så road av allt det bruna, men hon inser att ommålning av utsidan för tillfället står ganska långt ner på prioriteringslistan, så huset får väl vara brunt och tråkigt ett tag till.
Trädgården var verkligen inte heller mycket att hurra för, men här har vi pysslat på lite då och då och den börjar se riktigt trevlig ut.
Bilderna här nere är tagna när vi precis hade köpt huset.
Tillbaka till länksidan
Fakta om huset

Huset är en 1 plansvilla med källare. Det är byggt 1974 och smårenoverat genom åren, tex strukturtapet i större delen av huset.

Boarea ca 100 kvadratm, med en biarea på ca 95 kvadrat.

Tomtarean är 714 kvadratm.

Huset värms med direktverkande el och ventilationen är en kombination av självdrag och mekanisk ventilation.
Sedan vi flyttade in har vi också installerat en luftvärmepump och en braskamin

Huset är också utrustat med ett vidbyggt isolerat garage.

 
Skicket på huset

Huset har under flera år varit uthyrt och är därmed ganska slitet.
Garagetaket är felbyggt så det liknar mest en bassäng, vilket vi måste åtgärda.
I källaren finns en fuktskada på den främre väggen, vilket vi ska åtgärda genom att gräva upp jorden och lägga en plastmatta mot väggen som fuktskydd, samt att vi ska försöka lokalisera länsbrunnen och på så vis förhoppningsvis få bättre dränering.
Det finns även fukt på den inre mellanväggen, men så länge vi inte bygger in fukten ska det inte vara någon större risk för mögel enligt besiktaren.
Sen är det "normalt" renoveringsarbete. Fixa till fönster, byta några bräder, byta några takplattor o.s.v.
Husets framsida.
Framsida med garaget
Altanen på baksidan.
Garagetaket
Renovering
Vi har så smått börjat att fixa med utsidan. Första sommaren fick baksidan lite ny färg och den andra sommaren fick hela huset ett nytt färglager. Vi har även målat stegen och plåtarna på taket. Vi har också börjat jaga rensbrunnen, men det sket sig. Vi tittade noga på ritningarna, mätte och mätte igen och grävde. Men nix, ingen brunn dök upp. Vi mätte igen och för säkerhets skull en gång till men nej, den fanns inte där den enligt ritningen borde ha funnits. När vi då ändå (läs Peter) hade grävt ett stort hål på framsidan, tyckte vi att det var lika bra att gräva för platonmattan också....     (forts nästa sida
                                                                                                                                          Efter inbrottet feb -09 gjorde vi slag i saken och installerade larm och bytte ut altandörrarna och sovrumsfönstret. De andra fönstren byts nog ut senare.

 
Renovering fuktspärr
Renovering garage

1

Fönster- och dörrbyte