Renovering garaget
Så har garaget fått sig en välbehövlig ansiktslyftning. Både på insidan och utsidan!
Vi började med att byta panelen. Peter tog bort gammalt och satte på nytt allt eftersom.
Han började med den delen som är intill altanen på baksidan. Panelen rycktes bort och sedan undersöktes regeln som låg mot marken. Det gick fort. Blåste man lite så var den helt borta. Så murken var den. Så Peter rengjorde ordentligt där under och tog sen bort de nedersta bitarna av de stående reglarna eftersom även de var angripna. Så sågade han till nya bitar, strök dem med giftiga saker som ska förhindra mögel och svampar och satte dit dem. Prydligt. Den nedersta biten av isoleringen tog vi också bort och lade dit ny. Sedan sattes panelen upp och då hjälpte Curt till. Sedan fortsatte Peter runt hörnet. Samma procedur med panelen. Vid dörren byttes karm och dörr ut. Även vid fönstren byttes både karm och fönster. Här blev det dock lite mer arbete eftersom vi inte fick tag på samma storlek på fönstren. De nya är lite större. Men det fixade Peter och Curt galant. Sist byttes de "vågräta" brädorna mot taket och så målades hela klabbet tre varv.
Vi har även strukit kallasfalt på taket för att förhindra svåra läckage i väntan på en mer permanent lösning.
På insidan har Peter satt ett nytt lager med gipsskivor. Han har spacklat och slipat väggar och tak som en galning. Vi har satt väv på väggarna och målat dem gula och vi har målat taket vitt. Peter har bättrat på belysningen, bytt arbetsbänk och satt trä mot golv och tak. Vi har dragit el till ett motorvärmar-uttag och satt upp en ytterlampa med rörelsedetektor. På det hela är vi mycket nöjda!
Så var det dags för den permanenta lösningen i takfrågan. Vi har fått rådet att sätta en ny brunn på taket. Detta medför att vi har fått såga upp taket på insidan för att kunna dra nya rör. Några duktiga takläggare kom hit en dag och la en ny matta på taket och satte i en fin brunn som de kopplade ihop med rören . Det blev riktigt bra, så bassängen på taket är nu ett minne blott!
Tillbaka till huset
Tillbaka till länksidan
Peter sopar bort murken regel.
Ny panel på kanten och Peter fortsätter riva.
Väldigt murken regel.
Ny regel och nya bitar längst ner.
Ny dörr, men borttaget fönster.
Fönsterkarmar och panelsättning.
Skräpigt garage.
Mindre skräpigt garage.
Betydligt torrare garagetak med ny beläggning och ny takbrunn!

Hål för rör i garage-taket.