Kontor
Varje familj med självaktning (och inga barn) måste ju ha ett kontor! I vårt hus finns det två pluttiga sovrum. Värdelöst tycker vi. Därför ska vi ta fram den stora släggan och ta bort väggen mellan dem så att vi istället får ett stort gemensamt kontor! Här har vi tänkt lägga nytt golv. Efter långa diskussioner blev det en tapet i svagt lila och ett laminat golv i ek. Riktigt snyggt faktiskt!

Eftersom tillökning väntas inom kort var vi tvungen att göra plats för ett barnrum! Efter en hel del funderande beslutade vi oss för att "offra" ena kontorsdelen till detta ändamål. Peters kontor flyttades in i Anne-Lies del och hans kontor fylls efterhand med barnprylar. Så småningom ska här även målas/tapetseras och göras fint. Vi lär väl också behöva dela av rummen igen, men det väntar vi med ett tag till. Titta på omändringarna här.

Tillbaka till länksidan
Litet rum ett. (Väggen till höger om fönstret ska bort).
Litet rum två. (Väggen till vänster om fönstret ska bort).
Renoveringen
Här har det hänt ganska mycket. Peter har sågat hålet i väggen (det var otroligt spännande och roligt och det blev jättebra)! Vi har plockat bort den inbyggda garderoben som stod i det lila rummet och vi har byggt en inbyggd hylla i väggen och dragit el till den i det andra rummet. Vi har fixat valvet och målat det, slipat alla väggarna och målat taket. Vi har lagt nytt golv (laminat, ek) och satt upp en ljust lila tapet (som vanligt inhandlad lokalt till en billig penning!). Vi har satt upp nya fönsterbrädor och nymålade lister (golv, tak och runt valvet). Dessutom ser det ganska bra ut, så vi är rätt nöjda. Nytt för detta rummet är att vi har provat en tapet där man limmar på väggen istället för tapeten. Mycket smidigt! Det gick lätt och fort och blev snyggt. Faktiskt var det så lätt att A-L klarade att tapetsera delar av rummet själv! (waow!)
Första halvan av valvet  är öppnad.
Peter beundrar regelverket och det fantastiska ljusinsläppet som blev när vi öppnade.
Den fantastiska öppningen! Peter håller på att avlägsna den sista regeln på golvet.
A-L tapetserar.
Peter lägger golv.
Kontoret börjar bli färdigt.
Klart! Med inbyggd hylla och allt!
Rum ett efter renoveringen. (annan vinkel)
Rum två efter renoveringen.
1
Till barnrummet