Källarskrubbarna
 Här har vi nu börjat jobba så smått. En av skrubbarna har varit förvaringsutrymme för främst kartonger, och det är ju lite slöseri med plats! Så nu ska den göras om till något vettigt istället. Tanken är att Peter ska ha sina el- och lödprylar här och att vi kan ha lite övrig förvaring så det blir mindre överfullt i klädkammaren. T.ex. stolsdynor, väskor o.dyl.
Så, en hög med kartonger förpassades upp på vinden (kan vara bra att ha) och de som var för stora för att klämma igenom vindsluckan (tre st!), fick helt enkelt finna sig i att bli kasserade!
För närvarande sitter det en gul vävtapet därinne. Vi har tänkt ta bort den och måla väggarna vita/gula, måla det gröna golvet grått istället och sätta upp bättre belysning samt lite hyllor.                                                                                                                            Rummet rakt fram har A-L sina blomgrejor i och nu ska det få en ansiktslyftning också, med ny färg på väggar, golv och tak, en ny bänk och lite hyllor.

Avloppsröret vitmålat och dekorationsmålat med klängande murgröna.

Peter mäter upp för den nya bänkskivan. Cementväggen vitmålad.
Tillbaka till länksidan
Bänkskivan på plats.
Klart!

 

Källaringången med tre små källarskrubbar för förvaring. (och JA! Fotografen har varit riktigt sned!)
Peter förbereder för att börja riva bort vävtapet i skrubben.
Under vävtapeten satt en söt blommig tapet. Betong väggen visade sig vara mintgrön...
Peter målar på den gula färgen.

Renoveringen

Peters källarskrubben är faktiskt färdig! Vi har rivit ner den gula vävtapeten och den lilla blommiga. Gipsväggarna är spacklade och putsade. Betongväggen är målad två varv med vit silikatfärg. (luktade något alldeles fruktansvärt). Gipsväggarna är färdigmålade  med gul färg. Golvet är slipat och målat i en grå färg. Peter har satt upp ny lampa och ett nytt eluttag. Vi har satt upp nya hyllor och ställt in ett gammalt skrivbord.                                                                                                                                                                               A-Ls blomrum är också på gång. Text och bilder kommer nedanför.
Anne-Lies blomrum. Här har vi burit ut alla blomprylar som stod där, plus den gamla rangliga garderoben. Peter har satt upp gipsskivor på tre av väggarna och på betongväggen har han skrapat bort tapeten. Taket är målat vitt. Gipsskivorna har fått en grundstrykning med vitt och sedan ett varv till med "nougat". Cementväggen är målad två varv med vit silikatfärg och avloppsröret har blivit dekorationsmålat. Vi har satt upp en bänkskiva med ho samt hyllor.
Skrubben klar!
1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                          

Peter målar och gör fint. Det mintgröna till höger är betongväggen som också ska målas.

Blomskrubben före. Tapeten var faktiskt riktigt söt.