Vardagsrummet
Vardagsrummet är stort och fint och går i vinkel. Här har vi inte tänkt göra så mycket. Det ligger redan ett parkettgolv här och det är jättefint, så det behöver vi inte stöka med, men taket ska måla och det ska tapetseras om.
Vår ursprungsplan var att ta bort en bit av en vägg, men tills vidare har vi lagt de planerna på is. Tapeten kommer att bli väldigt lik den vi hade i lägenheten. Det betyder varm terrakotta eller något åt det hållet. A-L ville variera sig, det ville inte Peter, A-L gav sig. :o) Rummet är färdigt.
Tillbaka till länksidan
Vardagsrum med köket till höger.
Vardagsrum med köket bakom den vänstra väggen och de stora fönstren bakom till höger.
Renovering
Anne-Lie putsar väggarna. Det var dammigt, högljutt och rätt jobbigt. Allt damm orsakade att dammsugaren kroknade vid städandet efteråt.
Peter tapetserar.
Färdigtapetserat och provisoriskt möblerat.
Underarbetet här inne var förskräckligt jobbigt och tog en vansinnig tid, men till slut blev det ju klart så att vi kunde börja med det roliga. Ska passa på att ge ett tips. Offra lite pengar på ett bra tapetklister. Det är det värt. Vi har provat båda varianterna.
Tapeten gick ganska bra att sätta upp, men det gick åt rätt mycket tapet! Kan också meddela att katten låg risigt till ett tag. Vardagsrummet tapetserade vi efter att vi flyttat in, så sent en kväll blev vi klara och gick nöjda och la oss. Morgonen därpå gick vi in och inspekterade vårt verk och upptäckta att kära kissen passat på att vässa klorna på den oerhört nytapetserade väggen!! Gissa om han låg på minus. Nåja, med lite trix i möbleringen har vi kunnat dölja det mesta...
Före
Efter
1