Tvättstugan
Tvättstugan är det rysligaste vi har sett på länge. Tråkig, risig och något ofräsch.
Här blir det mycket som ska ändras. Det första som ryker är det blå tvättfatet i plast. Det ska bort, bort, bort!!!
Sen krävs det ny färg på väggarna, ljusgult har vi tänkt.
Ett nytt golv är ett måste och här nere ska det vara klinkers.
Lite nya "möbler" behövs ju också. Något trevligt som ersätter det fasansfulla blåa och ett torkskåp står högt på önskelistan.                     Dec 2009 ger varmvattenberedaren upp och det är bara att köpa en ny. Vilken visar sig vara lägre än den gamla! Så det blev en del målningsjobb också... För att inte tala om städjobb... Nästa projekt blir att få ordning på avloppet under bänken som inte tar undan vattnet så effektivt. Vi har rensat själva en gång, med magert resultat och funderar på att ta hjälp av en expert.
Tillbaka
Renoveringen
Här är vi färdiga! Vi har burit ut allt, utom varmvattenberedaren som får stå kvar, och vi har rivit ut plastmattan på golvet. Det gick oväntat lätt. Dessvärre var betonggolvet under fuktigt, så det får stå öppet ett par dagar och torka upp. Vi har målat taket, bytt ut lamporna, målat väggarna två varv och målat dörr och fönsterkarmar. Väggarna fortsätter att vara gula, men en aning ljusare nyans. Fönster och dörrkarmar gör vi vita. Efter en massa arbete är också klinkern lagd. Den är rödaktig och ligger i "mönster" och vi blev faktiskt nöjda. Vi har målat dörren vit och ventilationsrören likaså. Vi har köpt ett nytt torkskåp och en ny tvättbänk och är nu väldigt nöjda!                                      Den nya varmvattenberedaren är på plats och vi har målat bakom. Det krävdes tre starka karlar och en del kantstötta dörrfoder för att få ut den gamla. Den nya är på 200 l och har en blandningsventil. Efter lite inkörningsproblem och lite finjusteringar fungerar den utmärkt!
Peter skrapar limrester från golvet.
Peter lägger klinker.
A-L målar. (Jämför väggen, det är samma hörn på bilderna).
Peter fogar tvättstugegolvet.
Före
Efter
1
Den nya fantastiska tvättmaskinen!

Tyvärr har vi redan hunnit börja måla, men hela hörnan bakom var omålad och en del var målat med den gamla mörkgula färgen.
Den nya, betydligt lägre, beredaren och en nymålad vägg bakom.
Det nya torkskåpet och den gamla varmvattenberedaren.