Detta är vad vi har tänkt göra med vårt hus.

UTSIDAN
Så småningom ska den bruna färgen bytas ut till någon trevligare. Garagetaket ska fixas och murkna bräder ska bytas. Lite fönster ska snyggas till och några takpannor bytas. Tomten ska jämnas till så att marken inte sluttar mot huset och trädgården behöver en riktig ansiktslyftning. Det första projektet blir dock att lägga en matta på källarväggen som har blivit fuktskadad.

INOMHUS
OV
I köket ska vi byta köksutrustning och lägga nytt golv, sätta nytt kakel och tapetsera om. Nya tapeter blir det också i sovrummet, vardagsrummet, det blivande kontoret och i hallen. Alla innertaken ska målas. I nuläget finns det två små rum som vi ska slå ihop till ett större kontor. I hallen och trappen, kontoret och så småningom i sovrummet, blir det nytt golv. Badrummet behöver nytt golv, ny tapet och nytt porslin.

KÄLLAREN
Gillestugan ska tapetseras om och få nytt golv och det ska bli vårt filmrum. Här har vi också tänkt satta in en kamin. Tvättstugan ska få ny färg på väggarna, nytt klinkergolv och lite nya möbler. Gästrummet ska målas. Hallen ska få ny genomsläpplig färg för att undvika mögelskador. Klädkammaren ska få nytt golv, ny färg på väggarna och nya hyllor. "Skrubben" under trappen ska fixas till med ny färg på väggar, golv och hyllor. Källaringången ska få ny färg på väggarna och en uppfräschning av golvet.

Som ni märker har vi rätt mycket att göra. Högsta prioritet kommer köket, sovrummet och vardagsrummet att få. Sedan ska vi försöka få ordning på tvättstugan och kontoret.

Vi har även tänkt att sätta in en centraldammsugare och att investera i en värmepump.

(Maj 2002)

Planer
Tillbaka
1