Ny stenläggning dag 14-19
Fjortonde dagen
På morgonmötet pratade vi om soptunneplatsen och den var vi ju nöjda med. Planen för dagen var att de skulle försöka bli klara med all stenläggning. När vi kom hem var allting i princip klart. Det var några kantstenar kvar på den långa rabattmuren vid garaget som saknades bara. Det mesta såg riktigt bra ut. Den lilla muren av kantsten som går fram till häcken var riktigt fint gjord, men A-L tyckte att den såg ut att luta åt fel håll. För att vara säker på att det inte var en synvilla hämtade hon vattenpasset, och så var det faktiskt... Hon tyckte även att det var en "puckel" på den långa rabattmuren, men där trodde P att det var en synvilla och det kollade vi inte upp. Härligt att det börjar vara klart!
Alla stenar på gången fram till dörren är på plats!

Böjen och den lilla muren av kantsten ner mot gatan ser riktigt fin ut. Den var väldigt besvärlig att göra enligt Håkan.

Kantstenen mot rabatten är klar och det räcker bra med två stenar. Muren runt soptunnan blev riktigt bra, bättre än vi trott!

Muren runt soptunneplatsen. Avtrappningen mot rabatten och kantstenarna blev riktigt bra.

Femtonde dagen
På morgonmötet dryftade A-L sitt bekymmer om lutande och puckliga murar. Håkan höll inte alls med utan menade att allt var en synvilla och skulle bli bra när matjorden kom på plats. Dagens plan var att göra allt färdigt med matjord och allt. Det var riktigt trevlig att komma hem på eftermiddagen, för nu ser det klart ut och det blev jättefint när skräpet var borta och matjorden kommit på plats. Nu är det bara muren på framsidan kvar!
Matjord, matjord överallt man ser, och det ser alldeles förträffligt trevligt ut!

Så här tjusigt blev det! Kantstenen mot rabatten är också helt klar nu och de har fyllt matjord även där.

Den lilla "bonusen": stenläggning även efter trappan i trädgårdslandet!

Även på den andra sidan av trädgårdslandet är det riktigt fint nu, med kantsten och matjord på plats.

Tillbaka till länksidan
Tillbaka till stenläggning dag 1-3

Tillbaka till ny stenläggning och rododendronflytt

Tillbaka till stenläggning dag 10-13
Tillbaka till stenläggning dag 7-9
Tillbaka till stenläggning dag 4-6
Sextonde dagen
Vid det sedvanliga morgonmötet öste husfrun beröm över hur fint det såg ut med all matjord. Dagens projekt var muren, samt att märka ut trasiga stenar. Hon uppmärksammade dem också på den lilla pölen som bildades vid ena trappan när det störtregnade. På kvällen hade muren börjat ta form. De hade kommit en bit på väg, även om vi trott att de skulle hinna längre.
Sjuttonde dagen
På morgonen svor våra stackars stenläggare en aning över det mycket blöta vädret. Planen var att bli färdig med muren, men de kunde inte lova eftersom allting tar mycket längre tid när det öser ner med ojämna mellanrum. På kvällen var muren nästan färdig! Det översta lagret på en bit av muren saknas och de lär bli tvungna att göra någon slags upptrappning för att få ihop det i slutet.
Muren är under uppbyggnad. Fyra stenar hög på det högsta stället.

Murhörnet till grannen blev ju väldigt fint. Det syns inte att de fuskat lite, för bakom elskåpet är det inte mursten hela vägen.

Grunden till muren är klar hela vägen, men som synes är muren lite låg borta vid brevlådan...

Muren börjar se klar ut. 9 stenar till höger om lyktstolpen och fram till brevlådan har de inte lagt toppsten på, så vi gissar att det är där det blir en upptrappning.

Artonde dagen
Vid morgonmötet diskuterades hur trappningen av muren skulle se ut. A-L försökte vara lite snål, men insåg att det nog var dumt. När vi kom hem på kvällen var hela muren klar, det var fyllt på med matjord och alla trasiga stenar var bytta! Nu är det nära!
Allt skräp borta och ny matjord utlagd. Muren är på plats!

Muren när man kommer gående nerifrån gatan. Ser ganska prydligt ut och de två upptrappningarna skymtas.

Muren och kantstenen möts. Muren kom en aning innanför stenläggningen, och det beror på lyktstolpen. Muren var ju tvungen att gå innanför den och på andra sidan följer muren grannens mur och det är den gränsen stenarna följer.

Nittonde dagen
Håkan och Glenn lägger renoveringsasfalt framför uppfarten och allt är klart!                                                                     Vi tackar för ett gott arbete och känner oss väldigt nöjda!