Köket
Köket är färdigt nu och det var nog det största projektet. Vi tyckte att det var väldigt slitet och fult, så vi bytte ut det totalt.
Det svåraste var att välja luckor. Tänk om det inte blir bra?!
Golvet var också ett litet problem. Ska vi välja laminatgolv eller klinkers? Vad är mest praktiskt, minst kallt och snyggast?
Så många frågor, så få svar....

Till slut lyckades vi faktiskt fatta lite beslut. Tapeten blev svagt grön, kaklet grått, bänkskivorna mörka och köksluckorna i björk. Golvet blev ett laminatgolv, ett snyggt i bok. Handtagen blev i metall, listerna vita och så småningom lyckades vi också bestämma var skåpen ska stå.
Den lilla bänkdiskmaskinen från lägenheten hängde med i huset i nästan10 år innan den byttes ut mot en stor. Efter mycket funderande bestämmer vi oss också för att byta ut spis och fläkt. De var så vansinnigt skitiga och det kändes tråkigt att stoppa in det i köket när det i övrigt är så nytt och fint.
Tillbaka
Köket
Matplats
Fler renoveringsbilder
Renoveringen
Peter och hans far, Curt, har rivit ut all köksutrustning. Mattan var lagd runt skåpen och taket var inte målat ovanför dem. Längst in i ena hörnet saknades t.o.m. en takplatta! Nästa steg blir att ta bort tapetrester och att måla taket.
"Nu är jag less. Gräv ner skiten"
Köket där skåp och spis tidigare fanns
Köket där städskåp och dylikt stod. Tittar man noga ser man att det saknas en bit tak längst in i hörnet.
Peter målar taket.
Före
Efter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så här fint blev hörnet när det var färdigt